Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

GroteBeer.Net droomsymbolen bibliotheek

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J 
 K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T 
 U   V   W   X   Y   Z 

Meer weten over de betekenis van je droom? Vraag dan hier een droomduiding aan.
1 2 [3] 4 5 6 7 
 
Verkopen
Verkoop je iets in je droom, dan wil je graag dat anderen het beeld accepteren dat je van jezelf over probeert te brengen.
 
Verkoper / Verkoopster
Komt er een verkoper / verkoopster in je droom voor, of ben je een verkoper / verkoopster in je droom, dan mis je iets in je leven.
 
Verkoudheid
Ben je in je droom verkouden, dan is het tijd om even pas op de plaats te maken en uit te rusten.
 
Verkrachting
Als je droomt over een verkrachting, dan voel je je op een bepaalde manier geweld aangedaan. Iets of iemand tast je eigenwaarde en emotioneel welzijn aan.

Ben je ooit verkracht, dan kan deze droom daar een verwerking van zijn.
 
Verlamd
Droom je dat je verlamd bent, dan heb je het gevoel dat je een situatie in je leven niet aankunt.

Je voelt je gefrustreerd dat je niks kunt veranderen of je vindt het moeilijk om jezelf te uiten.
 
Verlaten worden
Wanneer je droomt dat je verlaten wordt, kan dit voor je echte leven staan: je relatie is pas beŽindigd of je hebt ruzie gehad met een vriend. Het kan ook zijn dat je bang bent voor deze dingen. Een positieve interpretatie is dat je oude patronen en houdingen loslaat.
 
Verleden
Een droom over het verleden staat meestal voor leren van het verleden. Je hersenen proberen je te laten zien wat wel en niet werkte in het verleden, zodat je een les kunt leren, je gedrag hierop kunt aanpassen en in het heden gelukkiger wordt.
 
Verlegen
Ben je heel verlegen in je droom, dan staat dit voor succes in wat je op het moment onderneemt.

Was iemand anders verlegen in je droom, dan worden je plannen overhoop gegooid wanneer iemand waar je op rekent zich plotseling terugtrekt.
 
Verleiden
Verleid je iemand in je droom, of word je verleid, kijk dan uit met onvoorzichtig gedrag. Je zou je reputatie ernstig schade kunnen berokkenen door de verkeerde indruk te geven. Laat je niet op het slechte pad brengen door losbandige vrienden.
 
Verliefd
Droom je dat je verliefd bent, dan kan dit voortkomen uit je relatie in het echt. Het staat voor geluk en tevredenheid met wat je hebt en waar je staat in het leven.

Heb je in het echt geen relatie, dan geeft deze droom aan dat je in je dagelijkse leven niet genoeg affectie krijgt. Geef iemand eens een knuffel!

Zie je een stel dat verliefd is of dat hun liefde voor elkaar uit, dan staat dit voor je verlangen naar een liefdevolle relatie. Dit kan ook het geval zijn als je momenteel een relatie hebt die je niet geeft wat je zoekt.
 
Verliezen
Droom je dat je iets verloren bent, dan kan het zijn dat je echt iets kwijt bent, maar dat je dit nog niet in de gaten hebt.

Deze droom kan er ook op duiden dat je je leven op orde moet brengen en dient te reorganiseren. Je bent overweldigd en afgeleid door de problemen en onbeduidendheden van het dagelijkse leven.

Verlies je iets belangrijks in je droom, dan kan dit staan voor gemiste kansen, oude relaties of vergeten aspecten van jezelf.
Zoek ook het voorwerp dat je verliest op voor een duidelijkere betekenis van je droom.
 
Verloven
Droom je dat je verloofd bent, dan gaat het je op romantisch gebied voor de wind.
 
Vermijden
Een droom waarin je iemand vermijdt, geeft aan dat je een bepaald aspect van jezelf vermijd. Kijk naar de aspecten en karaktertrekken van de persoon die je in je droom vermijdt, dit zijn de delen van jezelf die je niet erkent.

Dromen waarin je iets of iemand vermijdt, kunnen ook een betekenen dat je het gevoel hebt dat iets belangrijks in je leven ontbreekt.
 
Verminking
Als je droomt dat jij of iemand anders verminkt wordt, dan doe je jezelf geweld aan om te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
 
Vermomming
Heb je je in je droom vermomd, dan ga je iets of iemand in je leven uit de weg. Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien en je niet meer te verbergen.

Droom je dat anderen vermomd zijn in je droom, dan overweeg je om iets gemeens of oneerlijks te doen. Denk nog eens goed na voordat je het doet.
 
Vermoorden
Een droom waarin iemand vermoord wordt, hoeft niet negatief te zijn. Een dergelijke droom betekent vaak dat je oude gewoontes of een oud denkpatroon aan het loslaten bent, zodat je verder kunt gaan.
 
Vernietiging
Een droom over een vernietiging van iets kan staan voor zorgen en angsten.

Het kan ook betekenen dat je bang bent om iets te verliezen wat waardevol voor je is.
 
Verplaatsen met gedachte
Kun je in je droom dingen met je gedachte verplaatsen, dan wil je graag gemakkelijker door het leven bewegen. Je voelt je gefrustreerd over de huidige obstakels die je van je geluk weghouden. Dit kunnen andere mensen zijn of je eigen onzekerheden.
 
Verpleegster
Als je droomt over een verpleegster, dan heb je nu behoefte aan zorg en koestering. Het kan zijn dat je door een moeilijke periode gaat en rust en verzorging nodig hebt.
 
Verpletteren
Als er iets in je droom verpletterd wordt, dan sta je onder grote druk om een belangrijke beslissing te maken. Wees zo onafhankelijk mogelijk als je zeker weet dat je in de juiste richting denkt. Twijfel je zelf al behoorlijk, vraag dan professioneel advies in plaats van advies van vrienden en bekenden.
 
Verraad
Als je in je droom wordt verraden, dan heb je je bedenkingen over een bepaalde persoon, relatie of situatie in je leven.
 
Verrassing
Krijg je een leuke verrassing in je droom, dan begin je je gevoelens op te merken.

Stond je een onaangename verrassing te wachten, dan staat dit voor angst voor het onverwachte en het onbekende.
 
Verrekijker
Als je door een verrekijker kijkt, kijk in je leven dan eens goed naar een bepaalde situatie. Weeg je keuzes en beslissingen nauwgezet af.
 
Verrijzenis
Als je droomt dat jij of iemand anders uit de dood verrijst, dan betekent dit dat je je obstakels overwonnen hebt en je doel bereikt.

Deze droom staat ook voor het ontwaken van je spiritualiteit en voor hernieuwde energie.
 
Verscheuren
Wanneer je droomt dat je iets verscheurt dat niet van jou is, dan probeer je negatieve gevoelens tegenover een persoon of situatie in de hand te houden.

Is iets van jou verscheurd in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand geen respect heeft voor jouw normen, waarden of gevoelens.
 
Versieren (decoratie)
Als je een kamer aan het versieren bent, dan betekent dit dat je iets wilt vieren. Je hebt iets succesvol afgerond en bent hier trots op. Sta jezelf toe om hiervan te genieten.
 
Versiersel
Zie je of hang je een versiersel op, dan staat dit voor de dingen in je leven en de dingen die je doet waardoor je een goed gevoel krijgt over jezelf.

Een versiersel staat ook symbool voor een spiritueel geschenk.
 
Verslaving / Verslaafde
Als je droomt dat je een verslaafde bent, heb je een situatie niet meer in de hand. Je hebt je macht opgegeven en gaat je verantwoordelijkheden uit de weg. De droom staat ook voor een laag zelfvertrouwen en onzekerheden.

Als je droomt dat je een verslaafde tegenkomt, heb je het gevoel dat iemand anders alle aandacht opeist of de leiding neemt in een situatie in het dagelijkse leven.
 
Verstaan
Als je droomt dat je iemand niet kunt verstaan of begrijpen, dan moet je beter opletten op wat mensen tegen je zeggen.

Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je overal buiten staat.
 
Verstikken
Droom je dat iemand je aan het verstikken is, dan voel je je in een relatie gedwongen om iets te doen waar je je niet prettig bij voelt.
 
Verstoppen
Verstop je je in je droom, dan heb je een geheim of je wilt de waarheid niet vertellen. Je kunt op het punt staan om je geheim te onthullen voordat mensen er zelf achter komen.

Als je droomt dat iemand anders zich verstopt, dan heb je behoefte aan zekerheid en bescherming
 
Verstoppertje
Als je verstoppertje speelt in je droom, dan heb je een geheim of je houdt informatie achter voor je vrienden en familie. Het kan echter zijn dat je op het punt staat om dit te onthullen voordat iemand er zelf achter komt.

Deze droom staat ook voor je sterke behoefte aan zekerheid en bescherming.

Droom je dat niemand je komt zoeken, dan voel je je ergens schuldig over.
1 2 [3] 4 5 6 7