Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

Gronden

Hoe?

Er zijn 2 manieren om je te gronden: de snelle manier en de uitgebreide manier. Voor de uitgebreide manier heb ik twee versies opgenomen. Kies gewoon de manier die je het meeste aanspreekt.

De snelle manier:
Dit is een ideale manier om even snel te gronden. Technisch gezien is het geen visualisatie, maar ik vermeld hem hier toch omdat het wel van de grondingsvisualisatie afgeleid is. Ga met je aandacht even naar je voeten. Voel hoe je voeten contact maken met de aarde. Beweeg je tenen een beetje. Doe dit ongeveer een half minuutje.

De uitgebreide manier: Touw.
Stel je voor dat er een touw vanuit je stuitje komt. Dit touw laat je helemaal naar het centrum van de aarde afzakken. Daar veranker je het touw aan de kern van de aarde.

De uitgebreide manier: Buis.
Stel je voor dat er een buis vanuit je stuitje komt. Deze laat je afzakken naar het centrum van de aarde. Van daaruit laat je bij je inademing aarde energie naar boven komen, bij je naar binnen. Vul jezelf helemaal op met deze energie. Bij je uitademing laat je alle rommel, negatieve energie en alles wat je niet meer nodig hebt door de buis naar het centrum van de aarde verdwijnen.

Blijf dit doen totdat je het gevoel hebt dat het genoeg is. Bijvoorbeeld totdat er niks meer door de buis wegvloeit. Maak nu de buis korter en plaats deze in het centrum van de aarde. Sluit je stuitje af met een klepje.