Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

Affirmaties

Vraag je je wel eens af waarom je telkens dezelfde vervelende mensen tegenkomt? Of waarom je telkens dezelfde vervelende ervaring meemaakt? Waarom het niet uitmaakt hoe veel je verdient, je toch altijd een stuk maand overhoudt? Waarom je altijd iets mankeert of je lichaam maar niet zo kunt vormen als je zelf wilt?

Dit heeft te maken met de overtuigingen die je onbewust over jezelf hebt. Je trekt namelijk automatisch de dingen aan die corresponderen met hoe jij over jezelf en je leven denkt. Zo werkt het universum.

Stel je onderbewuste voor als een computer die op een bepaalde manier geprogrammeerd is. Sommige programmeringen zijn goed voor je en leveren positieve dingen op.

Je bent bijvoorbeeld geprogrammeerd dat je alleen maar liefdevolle relaties aantrekt en dat gebeurt dan ook. Maar iedereen heeft ook programmeringen die niet goed of zelfs schadelijk voor je zijn. Dit zijn overtuigingen die je je door mensen hebt laten aanpraten of die je jezelf hebt aangepraat toen je klein was.

Als je als kind telkens van je ouders te horen kreeg dat je dom was, dan heb je die overtuiging in je programmering opgenomen en zul je alleen mensen en situaties aantrekken die overeenstemmen met deze overtuiging en die je dus dom laten voelen. Waardoor dit gevoel weer bevestigd wordt en je je nog dommer voelt. Een vicieuze cirkel dus. Maar gelukkig kun je hier zelf iets aan doen met behulp van affirmaties.

Een positieve tegenhanger

Een affirmatie is een positieve tegenhanger van de negatieve overtuiging die je hebt. Dus de affirmatie voor "Ik ben dom" is "Ik ben slim". Als je dit zinnetje heel vaak herhaalt (honderden keren), dan herprogrammeer je als het ware je onderbewuste. Ga maar na: als je vader elke dag 1x tegen je zegt dat je dom bent, dan voel je je na een tijd ook echt dom. Stel hij doet dat al 10 jaar lang, dan heb je al 10 jaar x 365 dagen = 3.650 x hetzelfde zinnetje gehoord!

Gelukkig hoef je een affirmatie meestal niet zo vaak te zeggen. Omdat je er bewust mee bezig bent, werkt een affirmatie een stuk sneller. Door de herhaling wordt de positieve tegenhanger op een gegeven moment verankerd in je onderbewuste waardoor je positieve ervaringen en mensen aan gaat trekken. Je hoeft een affirmatie niet te geloven, als je het zinnetje maar vaak genoeg herhaalt, dan wordt het waar.