Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

Affirmaties toepassen

Je hoeft een affirmatie niet te geloven, als je het zinnetje maar vaak genoeg herhaalt, dan wordt het waar. Klinkt eenvoudig nietwaar? En dat is het eigenlijk ook. Het is alleen wel belangrijk dat je affirmaties goed toepast. Waar moet je op letten?

  • Probeer de affirmatie zo goed mogelijk op je negatieve overtuiging aan te passen. Met andere woorden: probeer uit te vogelen waar het probleem precies zit. Kom je altijd geld tekort? Dan kan dit zijn omdat je de overtuiging hebt dat je overvloed niet verdient of omdat overvloed alleen maar tot problemen leidt. Misschien voel je je wel schuldig als je het beter hebt dan anderen. Dit is heel erg afhankelijk van je ervaringen en wat je van de mensen om je heen meegekregen hebt. Toch kunnen de bovenstaande voorbeelden alledrie leiden tot een gebrek aan overvloed. Maar de affirmatie "Overvloed is veilig" heb je nodig als je ervan overtuigd bent dat overvloed tot problemen leidt en niet als je je schuldig voelt over je overvloed. Een betere en effectievere affirmatie zou dan zijn "Ik mag genieten van overvloed".

  • Formuleer de affirmatie op de juiste manier.
Dit is heel belangrijk en hier gaat het bij veel mensen mis. Je onderbewuste werkt op een bepaalde manier, dus de boodschappen die aan je onderbewuste geeft moeten helder zijn. Dit houdt in:

1. Zet een affirmatie altijd in de positieve vorm. Gebruik dus niet: 'Geen', 'Niet', 'Nooit', 'Niemand', etc.
Niet: Ik ga geen slechte relaties meer aan. Ik ben niet dom.

Wel: Ik kies voor liefdevolle relaties. Ik ben slim.


2. Zet een affirmatie altijd in de tegenwoordige tijd. Zeg het alsof het al zo is.
Niet: Ik ga slank worden. Ik word rijk.

Wel: Ik heb een prachtig lichaam. Ik trek overvloed aan.


3. Hou een affirmatie zo kort en bondig mogelijk. Een korte, heldere boodschap pikt je onderbewuste veel gemakkelijker op. Bovendien is het een stuk makkelijker om te herhalen.
Niet: Ik heb werk dat ik leuk vind, waarin ik mijn creativiteit kwijt kan en waar ik gewaardeerd word.

Wel: Ik heb de juiste baan op het juiste moment.


4. Blijf bij jezelf. Je kunt alleen jezelf veranderen, een ander kun je nooit veranderen. Zoek de oorzaak van je probleem bij jezelf en bij je eigen gedrag en werk daaraan.
Niet: Mijn man is lief voor mij.

Wel: Ik omring mij met lieve mensen.


  • Neem de tijd en blijf volhouden. Je kunt je negatieve overtuiging jaren achter elkaar gehoord hebben. Verwacht daarom niet dat je positieve affirmatie van de ene op de andere dag werkt. Het zal geen jaren duren, maar het kan een tijdje duren. Blijf gewoon regelmatig je affirmatie herhalen. Als je in de auto op weg naar je werk bent, als je op het toilet zit of als je onder de douche staat. Het hoeft niet hardop (het mag natuurlijk wel!), gewoon in jezelf werkt het ook al prima. Doe het op jouw manier in jouw tijd, dan werkt het het beste.

Ik heb een aantal voorbeeld-affirmaties voor je verzameld. Deze heb ik per onderwerp gerubriceerd. Je kunt er eentje uitkiezen die je het meeste aanspreekt of je kunt er zelf een verzinnen. Klik hier om de affirmaties te bekijken.

Heb je een hele goede affirmatie verzonnen die je wilt delen, laat het me dan weten via het contactformulier. Heel veel succes!