Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

GroteBeer.Net droomsymbolen bibliotheek

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J 
 K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T 
 U   V   W   X   Y   Z 

Meer weten over de betekenis van je droom? Vraag dan hier een droomduiding aan.
1 [2] 3 4 
 
Advertentie
Als je droomt dat je advertenties in een tijdschrift bekijkt, betekent dit dat er een boodschap aan je doorgegeven wordt via je onderbewuste.

Als je droomt dat je een advertentie plaatst, betekent dit dat je hard moet werken om je doelen te bereiken. Ga na welke boodschap de advertentie op je over brengt.

Als je in je droom reclame kijkt op tv, staat dit voor je neiging om van het een naar het ander te springen zonder je oorspronkelijke taken en verantwoordelijkheden af te maken.
 
Advies
Wanneer je droomt dat je advies krijgt, betekent dit dat je goede waarden hebt.

Als je droomt dat je advies geeft, zul je ruzie krijgen met je vrienden.
 
Advocaat
Komt er een advocaat in je droom voor of ben je een advocaat, dan is er hulp voor je beschikbaar als je daar om vraagt. Zet je trots opzij en vraag anderen om hulp.
 
Afgrond
Een droom over een afgrond of kloof staat voor gevoelens van leegheid en frustratie. Iets waar je tijd aan hebt besteed is de moeite niet waard.
 
Afkicken
Droom je dat je in een afkickcentrum bent, wees dan niet bang of te trots om om hulp te vragen.

Deze droom kan ook betekenen dat je de verantwoordelijkheden voor je daden uit de weg gaat.
 
Afluisteren
Ben je in je droom iemand aan het afluisteren, let dan in je echte leven beter op wat er tegen je gezegd wordt.

Deze droom kan ook betekenen dat je meer open mag staan voor het advies of de kritiek van anderen.
 
Afspraak
Wanneer je droomt over een afspraak, of je die nu maakt, afzegt, verandert of er te laat voor komt, etc., is dit een waarschuwing dat je een geheim plan waar je mee bezig bent moet veranderen. Het zal niet uitpakken zoals je verwacht.
 
Afspraakje
Droom je dat je een afspraakje hebt, dan leer je een verborgen kant van jezelf kennen. Je erkent je sluimerende talenten.

Een droom over een afspraakje kan ook staan voor je zorgen over relaties of geaccepteerd worden.

Droom je dat je een afspraakje hebt met een vriend van je, dan kan het zijn dat je gevoelens voor hem hebt of dat je het idee hebt dat hij je leuker vindt dan alleen als vriend.

Zie ook Uit vragen, Double date, Ex en Liefde.
 
Afstandsbediening
Droom je van een afstandsbediening, dan probeert iemand je te manipuleren.

Dit droomsymbool kan ook verwijzen naar een relatie of situatie in je leven die je te veel beheerst.
 
Afstoffen
Ben je aan het afstoffen in je droom, dan ben je je fouten uit het verleden aan het rechtzetten. Je begint met een schone lei.

Zie ook Stof (vuil).
 
Aftiteling
Kijk je naar de aftiteling van een film, dan heb je het gevoel dat anderen meer plezier beleven in hun leven dan jij.

Lees je je eigen naam in de aftiteling, dan ben je je bewust van je eigen uniekheid en heb je een sterk vertrouwen in je eigen kunnen.
 
Afval
Wanneer je over afval droomt, dan ben je er aan toe om oude ideeŽn en overtuigingen los te laten.

Dit is een positieve droom die voor overgang en vernieuwing staat.
 
Afvallen
Droom je dat je afvalt, dan is er niks meer dat zwaar op je drukt. Er valt een last van je schouders.

Wordt je te dun in je droom, dan heb je het gevoel dat je een situatie in je dagelijks leven niet aankunt.
 
Afvoer
Komt er een afvoer in je droom voor, dan heb je er behoefte aan om je emoties los te laten. Probeer je gevoelens niet op te kroppen.

Deze droom kan ook gaan over verspilde moeite of iets wat je energie opslurpt.
 
Afwijzing
Als je droomt dat je afgewezen wordt, dan staat dit voor een gebrek aan eigenwaarde. Pas als je zelfvertrouwen groeit, zul je de acceptatie van anderen kunnen krijgen.

Wijs je zelf iemand af in je droom, dan zijn er gevoelens of er is een situatie waar je van af wilt.
 
Air conditioning
Als je droomt over air conditioning, staan je veranderingen in je leven te wachten. Het kan betekenen dat je even moet afkoelen na een zeer emotionele situatie of staat.

Als de air conditioning in je droom koele lucht blies op jou, kan het zijn dat je in bepaalde situaties de realiteit niet onder ogen ziet.
 
Alarm
Wanneer je een alarm hoort in je slaap, geeft een situatie je veel stress.
 
Alarmnummer
Bel je het alarmnummer in je droom, dan hoef je niet bang te zijn om hulp te vragen. Er is hulp en steun voor je, maar je zult zelf de eerste stap moeten zetten.
 
Albino
Een albino in je droom staat voor puurheid. Probeer anderen te accepteren en toleranter te zijn, niet iedereen hoeft precies aan jouw standaarden te voldoen.

Als je droomt dat je bang bent voor een albino, ben je onnodig bezorgd om het welzijn van een geliefde. Het kan ook betekenen dat je over iets in ontkenning bent.
 
Alcohol
Wanneer je in je droom overmatig alcohol drinkt, kun je je onzeker voelen of ergens spijt van hebben. Je bent bang dat mensen er achter komen hoe je echt bent.

Droom je dat je je drinken verstopt voor iemand, met name voor een ouder, dan betekent dit dat je een geheim bewaart dat je schade kan berokkenen als je het niet bekend maakt.
 
Alfabet
Als je in je droom letters van het alfabet ziet, staat dit voor iets dat je associeert met deze specifieke letters. Dit kan een voorwerp, plek of persoon in je leven zijn. De letter ĎTí kan bijvoorbeeld verwijzen naar je vriend Tim. Wanneer je droomt over een volledig alfabet, probeer je een concept of emotie te begrijpen die zich nog in een beginstadium bevindt.
 
Algen
Een droom over algen is een waarschuwing voor mogelijke problemen die te wijten zijn aan een onzorgvuldige planning.
 
Alleen
Een droom dat je alleen staat of dat je bang bent om alleen te zijn symboliseert tijdelijke zorgen die snel voorbij zullen zijn. Je hebt het gevoel dat je niet veel steun krijgt van je vrienden en familie wanneer je om moet gaan met een probleem.
 
Allergie
Wanneer je droomt dat je ergens allergisch voor bent, ben je (over)gevoelig voor een bepaalde situatie. Je kunt het gevoel hebben dat je lichamelijk of emotioneel tegengehouden wordt om iets te doen.
 
Altaar
Een droom over een altaar staat voor vernieuwing en het loslaten van oude gewoontes en houdingen.
 
Aluminiumfolie
Droom je over aluminiumfolie, dan staat dit voor intellectuele verruiming. Je verruimt je geest en stelt jezelf open voor nieuwe ervaringen.
 
Amazone
Een droom over een amazone of wanneer je droomt dat je zelf een amazone bent, staat voor de uitdagingen van het leven en jouw mogelijkheden om hiermee om te gaan. Je bent een sterk persoon die deze problemen kan overwinnen.
 
Ambulance
Een ambulance in je droom waarschuwt je voor risicovolle activiteiten. Je moet goed voor jezelf zorgen of je kunt jezelf pijn doen of ziek worden. Deze droom kan ook voortkomen uit je angst voor gezondheidsproblemen. Zie ook Stretcher en Ziekenhuis.
 
Ambulancebroeder
Droom je over een ambulancebroeder, dan staat dit voor een verbetering van je emotionele en lichamelijke gezondheid.
 
Amethist
Wanneer je in je droom een amethist ziet, ben je tevreden en gelukkig in de liefde en je werk. Je droom geeft aan dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn, je hebt basis verwachtingen. Als je in je droom een amethist verliest, is dit een waarschuwing voor niet nagekomen beloftes en teleurstellingen in de liefde.
 
Amish
Als je droomt over mensen die Amish zijn, streef je ernaar meer van jezelf en van de wereld te begrijpen. De kwaliteit van je leven zal verbeteren als je terug kunt keren naar de eenvoud en kunt besluiten wat echt belangrijk is.
 
Amputatie
Een droom dat een van je ledematen geamputeerd wordt of dat je iemand met geamputeerde ledematen tegenkomt betekent dat je je niet hoeft te verstoppen om door anderen geaccepteerd te worden.
1 [2] 3 4