Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

GroteBeer.Net droomsymbolen bibliotheek

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J 
 K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T 
 U   V   W   X   Y   Z 

Meer weten over de betekenis van je droom? Vraag dan hier een droomduiding aan.
1 2 [3] 4 
 
Ananas
Wanneer er een ananas in je droom voorkomt, dan staat dit voor zelfvertrouwen, ambitie en succes.
 
Angst
Ben je bang in je droom, dan maak je je zorgen dat je inspanningen niet zo succesvol zullen zijn als je had gehoopt. Je maakt je zorgen over een bepaald aspect van je leven. Je zorgen zullen echter tijdelijk zijn.
 
Anime
Droom je over een anime karakter, of dat je een anime karakter bent, dan maak je een periode van teleurstellingen in romantische zaken mee. Als je droomt dat je in een anime wereld leeft, betekent dat je het leven niet zo serieus neemt. Of het betekent dat je toe bent aan een pauze in je stressvolle dagelijkse leven.
 
Anjer
Een anjer in je droom staat voor luchthartige natuur, voor vitaliteit en geluk.
 
Anker
Een anker in je droom staat voor stabiliteit en veiligheid. Deze droom kan twee betekenissen hebben. De eerste is dat je stevig achter je standpunten en opinies staat. De andere is dat een bepaalde relatie of situatie je tegenhoudt en je beperkt in je vrijheid.
 
Anorexia
Als je droomt dat je anorexia hebt, heb je vaak in het dagelijks leven ook een eetstoornis. Maar als je normaal gesproken gezond eet, staat deze droom voor je behoefte aan spiritualiteit en tevredenheid in je echte leven. Je hebt meer liefde, vriendschap en plezier nodig, omdat je daarvan niet genoeg krijgt.

Droom je dat een vriend(in) anorexia heeft, dan kan dit weer staan voor een echte eetstoornis die zij hebben. Als je zeker weet dat dat niet het geval is, kan het betekenen dat je vriend(in) om meer aandacht en liefde schreeuwt.
 
Antiek
Dromen over antiek symbolizeren de waarden, tradities en bewezen wijsheid die je al tijden in ere houdt. Als je niet van antiek houdt, of het waadeert, dan staat deze droom voor je verwijdering van achterhaalde kinderlijke ideeŽn of oude manieren van denken.

Echter, wees voorzichtig: deze droom kan betekenen dat je iets waardevols weggooit of achterlaat waar je eigenlijk heel goed op zou moeten letten of dat je eigenlijk zou moeten omarmen.
 
Antilope
Een droom over een antilope geeft aan dat je sterke ambities verwezenlijkt zullen worden, maar dat je wel extra hard moet werken. Als de antilope valt of op een andere manier gewond raakt in je droom, kan het zijn dat je de schuld bij jezelf dient te zoeken voor een verbroken relatie.
 
Antwoordapparaat
Als je in je droom een bericht krijgt op een antwoordapparaat, vinden er veranderingen plaats in je sociale leven. Als je een bericht achterlaat op een antwoordapparaat, bevind je je in je dagelijks leven in een onaangename situatie.
 
Apen
Als er apen in je droom voorkomen, is een goede vriend ziek of vernederd in een sociale situatie. Het kan ook zijn dat je misleid wordt door een valse vriend.
 
Apocalyps
Een droom over de apocalyps (het einde van de wereld) symboliseert een emotionele en dramatische verandering die zich binnen in je voltrekt. Het kan ook het einde van een bepaalde levenswijze en het begin van een nieuwe betekenen. Zie ook Wereld redden.
 
Apotheek
Komt er een apotheek in je droom voor, dan ben je toe aan een verandering. Je overweegt om eens met nieuwe mensen om te gaan of om naar een andere school te gaan. Wellicht denk je erover om een nieuwe baan te zoeken.
 
Appartement
Een droom over een groot luxe appartement geeft een grote toename in je inkomen aan of een verbetering in je familieleven. Als je droomt over een verwaarloosd en donker appartement, heb je ongeluk, raak je mogelijk je partner kwijt of verlies je geld. Zie ook Penthouse.
 
Appel
Een droom over een sappige rode appel, met name wanneer je er eentje eet, geeft succes in een onderneming aan.

Een rotte appel waarschuwt je dat iets wilt dat niet goed voor je is. Het staat ook voor een valse vriendschap.

Droom je dat je een groene appel eet, dan moet je harder en langer werken dan anderen om dezelfde beloning te krijgen.
 
Applaus
Wanneer je in je droom applaus hoort, dan zoek je erkenning. Het is belangrijk dat je jezelf in een gebied of situatie in je leven erkent.
Droom je dat je applaudiseert, dan zul je moeten leren meer van jezelf te houden.
 
Aqua
De kleur aqua in je droom staat voor je onderbewuste. Besteed aandacht aan je intuÔtie.
 
Aquarium
Een aquarium in je droom betekent dat je je bewust bent van je emoties, maar dat je ze nog niet geconfronteerd hebt. Het kan verwijzen naar je onbewuste gedachtes en verlangens.

Een droom over een aquarium kan ook betekenen dat je tijd voor jezelf nodig hebt om te ontspannen.

Maak je een aquarium schoon, dan verander je je emotionele uitingen zodat je gemakkelijker geaccepteerd wordt door anderen. Je oefent zelfcensuur uit en uit je niet volledig zoals je je voelt.
 
Archeologie
Een droom over archeologie betekent dat je iets uit je verleden aan het opgraven bent. Een huidige situatie of persoon in je leven haalt bij jou oude gevoelens omhoog.

Het kan ook een hint zijn om naar ervaringen in het verleden te kijken om erachter te komen hoe je een huidige situatie kunt oplossen. Zie ook Graven.
 
Architect
Wanneer je in je droom een architect ziet, zal je creativiteit van pas komen in een nieuw project of een nieuwe onderneming.
 
Arena
Wanneer je over een arena droomt, kun je beter van een nieuwe baan of onderneming afzien. Er zitten addertjes onder het gras. Zie ook Sport.
 
Ark
Een ark in je droom staat voor behoud en bescherming van iets kostbaars. Het is het symbool voor eenheid.
 
Ark van Noach
Komt de ark van Noach in je droom voor, dan staat dit voor de bescherming van iets waardevols.

De ark van Noach symboliseert heelheid.

Zie ook Bijbel.
 
Arm (geld)
Als je droomt dat je arm bent, dan neem je te veel verantwoordelijkheden op je schouders en werk je te hard. Je neemt niet de tijd voor jezelf die je nodig hebt.
 
Arm (lichaamsdeel)
Wanneer je over je armen droomt, dan ben je een verzorgend persoon die anderen kan bereiken en voor ze kan zorgen.

Droom je dat je gewond aan je arm bent, dan heb je het gevoel dat je niet voor jezelf kunt zorgen en dat je je hulpeloos voelt om anderen te bereiken. Je voelt je beperkt in je vrijheid of je activiteiten.

De rechter arm staat voor je extraverte karakter en wordt geassocieerd met mannelijke energie.

De linker arm staat voor je steunende of verzorgende karakter en wordt geassocieert met vrouwelijke kwaliteiten.
 
Armband
Droom je dat je een armband draagt of krijgt, dan staat dit voor liefde, huwelijk en geluk in je relatie.

Verloor je je armband in je droom, dan heb je in je dagelijks leven te maken met irritante problemen en ongemak.
 
Armoede
Als je droomt dat je arm bent, dan neem je te veel verantwoordelijkheden op je schouders en werk je te hard. Je neemt niet de tijd voor jezelf die je nodig hebt.
 
Armpje drukken
Als je droomt dat je armpje aan het drukken bent, dan ben je in het werkelijke leven met een frustrerend probleem aan het worstelen. Je bent met name bezig met ideeŽn en gewoontes die je weer onder controle probeert te krijgen.
 
Arrestatie
Droom je dat je door de politie gearresteerd wordt voor een misdaad die je niet hebt gepleegd, dan zul je succes hebben over je rivalen.

Ben je echter schuldig aan de misdaad in je droom, dan staat een aantal vervelende incidenten je te wachten.

Wanneer je droomt dat anderen gearresteerd worden, betekent dit dat je veranderingen in je leven wilt aanbrengen, maar dat je bang bent dat je niet zult slagen.
 
Artiest
Wanneer je droomt dat je een artiest bent, dan ben je erg creatief.
Het kan ook zijn dat je een sterke emotie zou moeten uiten.
 
Artiestennaam
Droom je dat je je artiestennaam ziet, dan staat dit voor je individualiteit.

Vergeet je je eigen artiestennaam of de artiestennaam van een ander, dan ben je gestrest omdat je het erg druk hebt of omdat je te veel verantwoordelijkheden hebt.

Herken je de artiestennaam niet, kijk dan of de naam lijkt op een naam die je wel kent.
 
Artisjok
Als je in je droom een artisjok ziet of eet, dan wil je graag tot de kern van een zaak komen.

Een artisjok staat ook voor je potentieel en creativiteit. Misschien beperk je jezelf in hoe je jezelf wilt uiten.
 
As
Wanneer je as in je droom ziet, heb je bittere veranderingen en verstoringen in je leven gehad.

As kan staan voor een mislukte relatie of een slechte prestatie voor een test.

Het kan zijn dat je je down voelt, alsof de fijne tijden voorbij zijn.

Aan de andere kant kan het zijn dat je te veel blijft hangen in het verleden. In elk geval moet je leren om los te laten en verder te gaan.
1 2 [3] 4