Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

GroteBeer.Net droomsymbolen bibliotheek

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J 
 K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T 
 U   V   W   X   Y   Z 

Meer weten over de betekenis van je droom? Vraag dan hier een droomduiding aan.
1 2 3 [4] 
 
Asbak
Als je in je droom een asbak ziet, wil dit zeggen dat je jezelf los probeert te maken van oude gevoelens, herinneringen en gewoontes.

Het symboliseert ook relaties die gedoofd zijn en niet langer intact zijn.
 
Assepoester
Wanneer je over het sprookje van Assepoester droomt, of dat je een karakter uit het sprookje bent, dan neem je te veel hooi op je vork en / of je voelt je zwaar belast met de verwachtingen die anderen van je hebben.

Deze droom kan ook betekenen dat je je mag ontdoen van je frustraties en / of schuldgevoelens, zodat je verder kunt met je leven.
 
AsteroÔde
Wanneer je in je droom een asteroÔde ziet, dan is het tijd om verder te gaan en jezelf te bevrijden van emotionele en fysieke lasten.
 
Astma
Als je droomt dat je astma hebt, ben je onzeker en emotioneel instabiel. Er is veel stress en spanning om je heen.
 
Astrologie
Als je droomt over astrologie, dan maak je je zorgen over de toekomst. Je voelt dat er belangrijke veranderingen in je leven komen.

Als je eigen astrologische voorspelling in je droom voorkomt, probeer dan te analyseren hoe deze in verhouding staat tot je echte leven, want het kan een belangrijke boodschap voor je bevatten.
 
Astronaut
Als je in je droom een astronaut bent of over een astronaut droomt, dan betekent dit dat je je bewustzijn vergroot. Je gebruikt de kennis die je hebt en maakt er het beste van.
 
Atleet
Wanneer je droomt dat je een atleet bent, dan heb je jezelf tot het uiterste gepusht. Je hebt iets bereikt waarvan je niet dacht dat je het kon.

Droom je dat je naar een atleet kijkt of dat je een atleet leert kennen, dan heb je een meningsverschil of een ander gezichtspunt dan iemand in je leven.
 
Atoombom
Een atoombom in je droom staat voor een gevoel van hulpeloosheid, je bedreigd voelen en een verlies van controle.

Je bent waarschijnlijk enorm kwaad, staat op ontploffen en loopt daarmee de kans heel veel schade aan te richten. Je kunt zaken veranderen door met intelligentie en wijsheid te werk te gaan.

Deze droom kan je ook vertellen dat je een bepaald aspect van jezelf beu bent.

Het kan ook zijn dat iets afgelopen is wat belangrijk voor je was en dat er grote veranderingen aankomen.
 
Attaque
Krijg jij of krijgt iemand anders een attaque in je droom, dan dien je je leven beter in de hand te krijgen.
 
Auditie
Als je droomt dat je op auditie bent, dan voel je je onzeker en heb je moeite om jezelf te uiten. Je hebt het gevoel dat je een getest wordt. De houding en het gedrag van de mensen die de auditie afnemen in je droom staat voor hoe je denkt dat anderen je zien.

Dit gaat niet op wanneer je in het werkelijke leven een auditie hebt. Deze droom weerspiegelt dan gewoon je zenuwen voor die auditie.
 
Auditorium
Komt er in je droom een auditorium voor, dan geeft dit aan dat je een belangrijke beslissing uitgesteld hebt die je eigenlijk zou moeten maken.
 
Augurk
Wanneer je droomt over een augurk, dan maak je je zorgen om iets wat je gedaan hebt waarmee je problemen kunt krijgen.

Deze droom kan ook staan voor een emotionele of fysieke aantrekkingskracht voor iemand.
 
Autisme
Droom je over autisme (of jij zelf of iemand anders autistisch was in je droom), dan staat dit voor je ongelukkig voelen, vervelende veranderingen en pijnlijke emoties.

Deze droom kan aangeven dat je een bepaalde situatie niet aankunt en dat je het liefst aan deze situatie zou willen ontsnappen.

Als jij of de autistische persoon in je droom moeite had om te praten, dan kan het zijn dat je in het echte leven aan het roddelen bent geweest over anderen, voor je eigen doeleinden. Hier kun je beter mee ophouden.
 
Auto
Droom je dat je autorijdt, dan staat dit voor je ambitie en hoe goed je van de ene fase in je leven naar de volgende kunt komen. Kijk naar de rit, was deze gemakkelijk en prettig of lastig en vervelend? Dit staat voor hoe je door je leven beweegt.

Kijk ook of je de chauffeur of een passagier bent. Dit staat voor een actieve of passieve rol in je leven.

Zit je in je droom op de achterbank, dan laat je je door anderen vertellen wat je moet doen, wellicht omdat je weinig zelfvertrouwen hebt.

Word je in je droom bijna geraakt door een auto, dan betekent dit dat je levenswijze, overtuigingen of doelen in conflict kunnen zijn met die van een ander.

Word je aangereden door een auto, dan ben je in een heftig conflict verwikkeld.

Droom je dat je in een auto zit die het begeeft, dan heb je het gevoel dat je in je leven niet vooruitkomt of dat je tegen schijnbaar onoverkomelijke obstakels aanloopt.

Koop je of rijd je in een gloednieuwe auto, dan neemt je levensgeluk toe. Je kunt beter omgaan met de dingen die je in je leven tegenkomt.

Droom je van een vliegende auto, dan zul je boven je huidige problemen uitstijgen en je doelen bereiken.

Als je droomt dat je remmen het niet deden, dan is dit een waarschuwing voor een gebrek aan stabiliteit in je leven. Je hebt bepaalde dingen in je leven niet meer in de hand.

Hoor je een auto toeteren in je droom, wees dan voorzichtig met het nemen van risicoís.

Ben je je auto aan het smeren, dan mag je je wat soepeler voortbewegen in je leven. Het gaat nu nog allemaal wat stroef.

Wanneer je droomt dat je auto gestolen is, dan zit je in een identiteitscrisis of je bent iets belangrijks in je leven verloren.
Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat iemand je succes heeft gestolen of dat iemand de eer opstrijkt voor iets wat jij hebt gedaan.

Als je droomt dat je auto vernield wordt, dan heb je het gevoel dat je leven overhoop gehaald is.

Droom je van een auto die achteruit rijdt, dan heb je het gevoel dat je vastzit. Je hebt moeite om volwassen te worden of om te beginnen aan de volgende fase in je leven. Je hebt het gevoel dat je oude gewoontes of fouten uit het verleden herhaalt.

Spring je uit een rijdende auto, dan symboliseert dit je angst dat je een bepaalde taak niet (succesvol) kunt voltooien.
Het kan ook staan voor je neiging om een relatie achter je te laten waarvan je het gevoel hebt dat deze de verkeerde kant op gaat.

Zie je of rijd je in een cabrio, dan staat dit voor je macht en invloed.

Zie ook Auto-ongeluk, Autowasserette, Automonteur, Chauffeur, Rijden, Rijles, Nummerbord, Oldtimer, Parkeerplaats, Tochtje en Ruitenwisser.
 
Auto-ongeluk
Droom je van een auto-ongeluk, dan botsen je geloofsovertuigingen of je levenswijze met die van iemand anders.

Deze droom kan ook staan voor een recente schokkende gebeurtenis die je hebt meegemaakt.
 
Automaat (snoep, frisdrank, etc.)
Droom je van een automaat, dan probeer je er achter te komen hoe je kunt krijgen wat je wilt van een persoon of situatie in je leven. Deze droom geeft aan dat je niet met minder dan je verdient genoegen moet nemen.
 
Automonteur
Zie of bezoek je een automonteur in je droom, dan is het nu tijd om pijn uit het verleden te helen. Neem niet meer hooi op je vork in het heden, totdat je je problemen uit het verleden hebt verwerkt die nog steeds invloed op je hebben.
 
Autopsie
Wanneer je in je droom een autopsie ziet, dan voel je je afgesneden van je gevoelens.

Het is ook een waarschuwing dat je zorgvuldig de consequenties van je daden moet evalueren.
 
Autorijles
Als je droomt dat je autorijles neemt, dan ontbreekt het je aan zelfvertrouwen. Je maakt je zorgen over je vermogens.

Deze droom kan er ook op wijzen dat je wilt opklimmen of dat je zelf meer invloed wilt hebben op de richting van je leven.
 
Autowasserette
Was je je auto in je droom of ga je door de autowasserette, dan zullen je huidige problemen snel verdwijnen.
 
Avocado
Het gaat goed met je liefdesleven als je over een avocado droomt.
 
Avontuur
Als je over een avontuur droomt, kan dit een waarschuwing zijn dat je rustiger aan moet doen en voorzichtig moet zijn met je gedrag of je kunt een deuk in je reputatie oplopen.
1 2 3 [4]