Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

Reiki

Reiki: wat is dat?

Reiki
Reiki is een systeem van handoplegging, oorspronkelijk uit Japan, waarbij je als healer je levenskracht kunt doorgeven aan jezelf en anderen. Daar voel je je lekkerder door, je krijgt meer inzicht en je wordt er rustiger van. Kortom, je zit lekkerder in je vel en je kunt beter omgaan met de dingen die je in je dagelijks leven tegenkomt.

Reiki kan een hulpmiddel zijn bij genezing (healing) en persoonlijk groei, een manier om energie te geven aan jezelf, je familie en vrienden of een aanvullende therapie bij traditionele of alternatieve geneeswijzen. Een reiki behandeling steunt je op verschillende niveaus: fysiek, mentaal en spiritueel. Je hoeft niet te mediteren, vegetarisch te zijn of te stoppen met ongezonde gewoontes: iedereen kan heel eenvoudig reiki leren door bij een reiki master een workshop te volgen.

Reiki is niet gebonden aan strenge gedragsregels, wees gewoon lekker wie je zelf bent. Je kunt het overal toepassen: thuis, op het werk, op school, maar ook als extra ondersteuning bijvoorbeeld wanneer iemand in het ziekenhuis ligt.

Wat is het niet?

Veel mensen verwarren reiki met masseren of magnetiseren, maar dit is niet hetzelfde. Bij reiki worden geen masserende bewegingen met de handen gemaakt. De handen worden alleen op iemands lichaam gelegd waardoor de energie gaat stromen. Verder ben je bij een massage meestal gedeeltelijk ontkleed. Dit is voor reiki absoluut niet nodig: de reiki energie gaat gewoon door kleding en bijvoorbeeld gips heen.

Het grootste verschil met magnetiseren is misschien wel dat je bij reiki niet je eigen energie weggeeft. Na een behandeling ben je dus niet automatisch moe en je neemt ook niet de klachten van de ander over. Bij reiki fungeer je als het ware als een doorgeefluik waarbij je de energie die ons overal omringt kanaliseert en doorgeeft. Magnetiseren is vaak ook iets wat je altijd al hebt gekund of waarvan je plotseling ontdekt dat je het kunt, terwijl echt iedereen reiki kan leren, eenvoudigweg door het volgen van een workshop bij een reiki master.

Wel even opletten!

Hoewel reiki over het algemeen niet gebonden is aan strenge voorschriften, zijn er een paar dingen die je wel in de gaten moet houden voordat je iemand reiki geeft.

De belangrijkste regel: vraag ALTIJD toestemming aan iemand voordat je die persoon reiki geeft. Respecteer de ander, zijn vrije wil en het proces waar hij in zit. Jij kunt wel vinden dat de ander heel hard reiki nodig heeft, en misschien is dat zelfs wel zo, maar dat is niet jouw beslissing.

Geef geen reiki op het moment dat iemand onder narcose is. Reiki werkt ontgiftend waardoor de narcose dus ook sneller uit het lichaam wordt gedreven. Dit is uiteraard niet de bedoeling wanneer iemand nog behandeld wordt. Is de behandeling afgelopen, dan kun je reiki wel heel goed gebruiken om de resten van de narcose te verdrijven en om het genezingsproces te versnellen.

Behandel geen botbreuk voordat de breuk gezet is. Reiki versnelt het helingsproces en wanneer de breuk nog niet gezet is, kan het bot verkeerd aanhechten.

Wees voorzichtig met het behandelen van mensen die recentelijk een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Met name als zij medicijnen krijgen die het immuunsysteem onderdrukken, kun je beter geen reiki geven omdat reiki het immuunsysteem versterkt en dit dus afstotingsverschijnselen in de hand kan werken.

Geef bij een hartaanval geen reiki direct op het hart.