Youtube

Droomsymbolen

Inzichtkaartjes

E-cards

Affirmaties

Visualisaties

Chakra's

Reiki

Reiki Cursus

Reiki aanvragen

Readings

Droomduiding

Behandelingen

Zelfbehandeling

Edelsteenconsult

Boeken

Gastenboek

Links

Contact

Facebook

Home

Gronden

Waar is het goed voor?

Het is heel belangrijk om goed gegrond of geaard te zijn. Ben je dit niet, dan kunnen mensen heel gemakkelijk over je heen walsen en je om duwen, want je staat niet stevig. Ook dingen die je meemaakt hebben een veel grotere impact op je en kunnen je heel gemakkelijk uit het lood slaan.

Ben je goed gegrond, dan laat je je niet gemakkelijk van je stuk brengen. Je kunt mensen en situaties beter aan en bent beter in staat om achter jezelf en je mening te blijven staan.

Verder kun je door te gronden de rommel opruimen die je opdoet in je dagelijks leven. Ook voor mensen die veel met hun hoofd bezig zijn (bijvoorbeeld als je de hele dag achter de computer zit), is af en toe gronden heel goed om de energie uit je hoofd te halen en een stevig contact met de aarde te krijgen. Ten slotte werkt gronden ook vaak goed als je last hebt van koude voeten.

Wanneer?

Regelmatig gronden is goed voor je. Je kunt het elke ochtend doen om de dag te beginnen. Vind je dit iets te veel van het goede, dan kun je je ook alleen gronden voordat je iets moeilijks gaat doen of gewoon af en toe als je er behoefte aan hebt. Voordat je een Reiki behandeling gaat geven is het ook goed om te gronden. Geef je namelijk een behandeling terwijl je slecht gegrond bent, dan kun je daar zelf behoorlijk last van hebben.

 

Doosje terug geven

Waar is het goed voor?

Vertellen mensen je hun problemen waarna zij het kwijt zijn, maar jij er van wakker ligt? Heb je vaak last van je schouders en van hoofdpijn omdat je schouders helemaal vast zitten? Dan neem je de problemen van anderen op je schouders. Dit kun je beter niet doen, want je helpt ze er niet mee (hun probleem is nog steeds hun probleem) en je hebt er zelf nog last van ook.

Soms zou je willen dat het anders was, maar iedereen moet zijn eigen problemen oplossen. Dit zijn namelijk kansen om te groeien. Dit wil niet zeggen dat je geen steun mag geven of geen luisterend oor mag bieden, maar er is een belangrijk verschil tussen meeleven en het op je schouders nemen.

Problemen op je schouders nemen komt het meest voor, maar dit kan natuurlijk ook gelden voor emoties als kwaadheid e.d.

Is dit herkenbaar voor je? Dan is dit een hele goede visualisatie voor je.

Wanneer?

Deze visualisatie kun je gewoon af en toe doen als je er behoefte aan hebt of als je van jezelf weet dat je vaak met problemen van anderen blijft lopen. Merk je heel bewust dat je iets van een ander op je schouders hebt genomen, dan werkt deze visualisatie heel goed om het los te laten.
 

Rugzak afdoen

Waar is het goed voor?

Deze visualisatie kun je doen als je het gevoel hebt dat je veel lasten of zorgen met je meedraagt. Of als je het gevoel hebt dat er vanalles op je schouders zit dat je van anderen hebt overgenomen. In dat geval kun je ook de visualisatie 'Doosje terug geven' doen, maar weet je niet precies waar het probleem zit, dan is deze visualisatie wat algemener.

Wanneer?

Heb je het gevoel dat er iets zwaars op je rug en schouders zit, voelen je schouders en rug alsof ze 'strak' staan, zijn er veel dingen die je bezighouden en die je maar niet los kunt laten, dan is het goed voor je om deze visualisatie te doen. Je kunt deze visualisatie ook af en toe doen, gewoon om je onderbewuste lekker op te ruimen. Of je maakt er een gewoonte van om op weg naar huis de snelle methode te doen.

 

Touwtje doorknippen

Waar is het goed voor?

Als je het gevoel hebt dat een relatie je beperkt in je groei of ontwikkeling of als je het moeilijk vindt om los te komen van iemand (bijvoorbeeld na het beŽindigen van een relatie), dan is deze visualisatie heel goed voor je. Door een touwtje door te knippen, kun je je los maken van deze persoon en onafhankelijk beslissen wat je verder wil met de relatie en jezelf. Dit wil overigens absoluut niet zeggen dat je een einde maakt aan de relatie, je maakt alleen een einde aan je afhankelijkheid van een persoon. Als je namelijk allebei met een touw aan elkaar vast zit en de ťťn doet een stap naar achteren, dan moet de ander wel mee, want hij zit aan die persoon vast. Ben je los van elkaar en doet de ťťn een stap naar achteren, dan kan de ander vrij beslissen of hij mee gaat. Hij kan ook beslissen om te blijven staan of om een stap de andere kant op te doen. In dit geval moet je bij een relatie niet alleen aan je partner denken, maar bijvoorbeeld ook aan je ouders, je broer of zus, een vriend of vriendin of je werkgever. Het kan iedereen zijn waarbij jij het idee krijgt dat je vast zit aan deze persoon.

Wanneer?

Als je het moeilijk vindt om onafhankelijk van iemand beslissingen te maken of je hebt het gevoel dat je in een afhankelijke relatie zit, dan kun je deze visualisatie heel goed uitvoeren om wat meer onafhankelijkheid te krijgen. Je laat je minder beÔnvloeden en staat sterker in het leven.

Is je relatie net beŽindigd, maar vind je het moeilijk om los te komen van je ex, dan geeft deze visualisatie je net wat meer ruimte. Het wordt net iets gemakkelijker om los te komen van je ex.

 

Persoon op een podium

Waar is het goed voor?

Ben je heel kwaad op iemand of heb je andere negatieve gevoelens, dan is deze visualisatie goed om deze negatieve gevoelens los te laten. Deze visualisatie helpt je om iets positiefs te doen en daarmee de negatieve cirkel te doorbreken. Ook verplaats je je in iemand waardoor je zelf meer begrip krijgt voor deze persoon. Dit helpt je ook om je negatieve gevoelens jegens deze persoon los te laten.

Wanneer?

Als je worstelt met boosheid of andere negatieve gevoelens, kun je deze visualisatie doen.

 

Ontmoeting met je gids

Waar is het goed voor?

Iedereen heeft gidsen die je begeleiden. Meestal ben je je niet heel erg bewust van je gidsen. Wil je graag je gids beter leren kennen en een diepgaander contact met je gids aangaan, of heb je een vraag aan je gids, dan kun je deze visualisatie gebruiken.

Wanneer?

Op elk moment dat je kennis wilt maken met je gids, een dieper contact wilt aangaan met je gids of je gids iets wilt vragen, kun je deze visualisatie doen. 

Een deur sluiten, een deur openen

Met dank aan Lente.

Waar is het goed voor?

Soms kun je moeite hebben om uit een bepaalde situatie te komen. Je probeert vanalles, maar komt niet verder. Deze visualisatie kan je dan helpen om het oude af te sluiten en je open te stellen voor iets nieuws.

Wanneer?

Als je vast zit in een situatie die niet goed voor je, die niet meer bij je past, die niet vervullend is of niets oplevert, maar je het moeilijk vindt om deze los te laten en aan iets nieuws te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een baan waar je niet lekker op je plek zit, een doodlopende relatie, een onjuiste woonplek, etc. Deze visualisatie kun je ook doen als je moeite hebt om zwanger te worden of als je bevalling niet op gang wil komen. Het idee erachter is in dat geval dat je misschien onbewust de verandering tegenhoudt. Deze visualisatie kan dan inzicht geven in je onbewuste gedachtes en gevoelens.

 

Ontmoeting met je innerlijk kind

Waar is het goed voor?

Wanneer er positieve dingen zijn die je graag (meer) van je omgeving zou willen krijgen. Het kan hierbij gaan om liefdevolle aandacht, erkenning, waardering, goedkeuring, vrijheid, of nog iets heel anders. Dan is het belangrijk dat je die dingen eerst aan jezelf geeft. Dit kun je met behulp van deze visualisatie doen.

Wanneer?

Als je merkt dat je boos, gefrustreerd, verdrietig, gekwetst of teleurgesteld bent omdat de mensen in je omgeving je niet geven waar je behoefte aan hebt, is het heel goed om deze visualisatie te doen.