Reiki Cursus

Leer zelf de ontspannende en helende Reiki energie hanteren

Reiki is een traditionele behandelmethode uit Japan waarbij je de Universele levensenergie doorgeeft die overal om ons heen aanwezig is. Dit doe je door middel van handoplegging. Reiki energie is er altijd op gericht om de mentale en fysieke balans te herstellen. Het is heel veelzijdig, eenvoudig toe te passen en bijzonder effectief.

N

Ontspannende en helende energie

N

Heel eenvoudig toe te passen

N

Zachte, liefdevolle techniek

N

Leer zelf de Reiki energie te hanteren

N

Voor jezelf en anderen

N

Bijzonder effectief

N

Voor ontspanning en genezing

Tijdens de Reiki cursus wordt je Reiki kanaal geopend en leer ik je hoe je met de Reiki energie kunt werken. Je kunt Reiki op jezelf toepassen, maar ook op anderen, bijv. je moeder die last heeft van haar rug, je partner die gespannen is voor een sollicitatiegesprek of je kind dat moeite heeft met slapen.

Heb je interesse in een Reiki cursus, neem gerust contact met me op. We zoeken dan samen een geschikte datum en tijd. In principe hanteer ik meestal de zaterdag- en zondagmiddag, omdat je met een Reiki cursus een proces aangaat en ik het heel belangrijk vind om dat goed te ondersteunen en hiervoor ruim de tijd te nemen. Maar mocht dat niet voor je uitkomen, dan kijken we wat wel mogelijk is, daar komen we altijd wel uit.

Omdat ik iedere cursist de tijd en aandacht wil geven die hij/zij nodig heeft, neem ik nooit meer dan 4 cursisten aan voor een cursus.

Reiki bestaat uit verschillende graden: Reiki 1, Reiki 2 en de Reiki Master graad. Je kunt er voor kiezen om alleen Reiki 1 te doen: dit is een afgerond geheel.

In de cursus Reiki 1 wordt je Reiki kanaal geopend en gaan we oefenen met de Reiki energie. Ook doen we verschillende oefeningen ter ondersteuning van je proces. Na deze cursus heb je Reiki voor de rest van je leven en kun je jezelf en anderen behandelen.

Reiki 1 (Beginnerscursus) – € 124,95

Wil je verder op je Reiki pad, dan kun je er voor kiezen om Reiki 2 te doen. Met Reiki 2 wordt je Reiki kanaal verder geopend, waardoor de energie die je doorgeeft sterker wordt. Ook krijg je met Reiki 2 de mogelijkheid om Reiki op afstand te sturen en kun je Reiki specifiek op emotionele blokkades sturen. Tenslotte kun je met Reiki 2 energie sturen naar het verleden of de toekomst. Denk hierbij aan een vervelende gebeurtenis uit het verleden of een examen waar je tegenop ziet.

Reiki 2 – € 249,95

Kies je er ten slotte voor om de Reiki Master graad te behalen, dan word je zelf Reiki Master. Je Reiki kanaal wordt volledig geopend waardoor de energie die je geeft nog krachtiger is. Ook leer je hoe je zelf mensen in kunt wijden in de Reiki energie en hoe je zelf cursussen kunt geven. Vanwege de kosten heb ik er voor gekozen om de Reiki Master graad op te delen in Reiki 3A en Reiki 3B. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een extra stap te zetten op je Reiki pad, zonder er meteen voor te hoeven kiezen Reiki Master te worden.

Reiki 3A – € 249,95

Reiki 3B – € 249,95

Het is niet nodig om alle cursussen te doen. Als Reiki 1 genoeg voor je is, dan is dat prima. Mocht je Reiki 2 of de Reiki Master Graad willen doen, dan is het wel noodzakelijk dat je de voorgaande cursussen hebt gehad.

N

Veel toepassingsmogelijkheden

N

Kleine groepjes dus veel persoonlijke aandacht

N

Ruim de tijd om je te richten op je persoonlijke ontwikkeling

N

Veel mogelijkheid om te oefenen

Reiki brengt balans in lichaam en geest

Geef je energie van jezelf weg als je iemand Reiki geeft?

Nee, als je iemand Reiki geeft, dan kanaliseer je de Universele energie die overal om ons heen aanwezig is en die geef je door aan de ander. Je geeft dus niet je eigen energie weg en wordt daarom van een Reiki behandeling ook niet moe. Sterker nog: als jij iemand Reiki geeft, stroomt de Reiki energie door jou naar de ander en daardoor ontvang je zelf tegelijkertijd ook Reiki energie.

Neem ik klachten van een ander over als ik iemand een Reiki behandeling geef?

Nee, je neemt geen klachten van de ander over als je een Reiki behandeling geeft.

Moet je bijzondere gaven hebben om Reiki te kunnen leren?

Iedereen kan Reiki leren door een Reiki cursus te volgen: Jij dus ook! Reiki is niet ingewikkeld om te leren. Het is juist prachtig in zijn effectieve eenvoud. Je hoeft geen speciale gaven te hebben: iedereen is welkom en iedereen kan het leren. En je hebt er de rest van je leven profijt van!

Moet ik alle graden doen als ik Reiki ga leren?

Nee. Reiki 1 is de beginnerscursus en is een afgerond geheel. Na de cursus Reiki 1 heb je Reiki en kun je er de rest van je leven gebruik van maken om jezelf en anderen te behandelen. Als je verder wilt voor een volgende graad: dat mag, maar het moet zeker niet. Als Reiki 1 voor jou genoeg is, dan is dat prima.

Ik wil de cursus Reiki 2 doen, maar ik heb geen Reiki 1 gedaan. Kan ik dan toch de cursus Reiki 2 doen?

Nee, om een cursus te doen is het noodzakelijk om de voorgaande cursussen gedaan te hebben. Met de cursus Reiki 1 leg je de basis om verder te kunnen gaan met Reiki 2. En de Reiki 2 cursus is weer noodzakelijk voor de Reiki Master Graad.

“De sfeer tijdens de 2-daagse cursus Reiki 1 voelde heel prettig en vertrouwd. Het lesmateriaal was ongecompliceerd en ik kon Yvonne’s uitleg en de oefeningen goed volgen. Mede door de inzichten die Yvonne mij heeft gegeven tijdens de cursus voelt het alsof ik meer in balans ben en dichter bij mezelf sta. Ik ervaarde de begeleiding van Yvonne als bijzonder, prettig en respectvol. Ik gebruik Reiki nog steeds bijna dagelijks. Conclusie: Een echte aanrader! Het is letterlijk een verREIKIng van mijn leven"

– Selena Schouten

"Yvonne heeft een luisterend oor en begrijpt je met weinig woorden. Het was een spannende stap om mezelf open te stellen tijdens Reiki 1, toch voelde het enorm vertrouwd. Het waren leerzame middagen en echt een aanvulling voor mij in mijn dagelijkse leven. Ik ben me bewuster geworden van mijn eigen denken en doen waardoor ik nog bewuster in het leven sta."

– Ilse Hijnen

Contact

 

 

Heb je een vraag, opmerking of wil je gebruik maken van één van mijn diensten?

Vul dan je contactgegevens in in het onderstaande formulier.