Droomsymbolen

Zoek je droomsymbool op voor de betekenis van je droom. Kom je er zelf niet uit? Laat mij dan een helderziende droomduiding voor je doen.

Droomsymbolen

Droomduiding

Heb je een bijzondere droom gehad en wil je weten wat je onderbewuste je met deze droom wil vertellen? Laat mij een helderziende droomduiding voor je doen.

1 2 3 9

Dadel

Dikke rijpe dadels aan een boom staan voor een positieve tijd. Neem de tijd om te ontspannen en tot rust te komen.

Eet je dadels, dan staat dit voor zorgen. Je bent zelden tevreden met wat je hebt. Je verlangt te veel naar materiële zaken.

Zie ook Fruit

Dagboek

Schrijf je in je droom in een dagboek, let dan goed op de andere symbolen in je droom. Je onderbewuste probeert je een belangrijke boodschap te geven.

Leest iemand je dagboek of wordt je dagboek gestolen, dan heb je geheimen en ben je bang dat die uitkomen. Je vindt het moeilijk om mensen te laten weten hoe je je voelt.

Dak

Sta je in je droom bovenop een dak, dan ben je er aan toe om te beginnen aan een nieuwe fase in je leven of om nieuwe spirituele ideeën te accepteren.

Stort het dak in, dan heb je het gevoel dat je leven aan het instorten is.

Het kan ook zijn dat je niet kunt voldoen aan je eigen hoge verwachtingen.

Een droom over een instortend dak kan ook betekenen dat je je kwetsbaar en onbeschermd voelt.

Zie ook Dakraam

Dakloos

Als je droomt dat je dakloos bent, dan voel je je onzeker en onveilig. Je bent onzeker van jezelf en van de richting die je op gaat met je leven en je hebt er geen vertrouwen in dat alles goed komt.

Zie ook Zwerver

Dakraam

Een dakraam in je droom staat voor hoop, vele mogelijkheden, inzicht of intuïtie. Wellicht ben je over een beslissing aan het nadenken en zoek je raad. Het is belangrijk dat je jezelf uit.

Is het bewolkt of donker buiten het dakraam, dan staat dit voor moeilijke tijden.

Zie ook Dak

Dam

Een dam in je droom staat voor opgekropte emoties.

Droom je dat je een reisje maakt naar een dam, dan heb je hele heftige emoties (wellicht seksuele) die je verscheuren en die je mag uiten. Je probeert gevoelens te onderdrukken die niet onderdrukt kunnen blijven.

Het kan ook zijn dat je iemand iets belangrijks moet vertellen, maar dat je dat niet durft.

Als je droomt dat de dam doorbreekt, dan heb je moeite om je verlangens en gevoelens onder controle te houden. Je staat op instorten. Deze droom geeft aan dat het nu tijd is om je open te stellen, omdat dit een enorme opluchting voor je zal zijn en een positieve ervaring.

Dit kan ook betekenen dat je mag accepteren dat je gevoelens normaal en echt zijn. Je hoeft niet langer te proberen om iets of iemand te zijn die je niet bent.

Zie ook Bever

Dankbaarheid

Als je droomt dat je iemand dankbaar bent of dat je iemand bedankt, betekent dat dat je een aspect van die persoon bij jezelf accepteert.

Deze droom kan ook staan voor het accepteren van hulp of steun.

Dansen

Dansen in je droom staat voor vrijheid, seksualiteit en een positieve houding ten opzichte van het leven.

Als je in je droom danst, kan dit ook staan voor contact maken met je gevoelens en ze uiten.

Dapper

Was jij of iemand anders dapper in je droom, dan is het nu tijd om een probleem onder ogen te zien. Doe je dit nu niet, dan zal je er last van krijgen.

Deze droom geeft ook aan dat je veel sterker bent en veel meer moed hebt dan je zelf denkt. Je kunt het aan.

Darmen

Heb je problemen met je darmen in je droom, dan is er een situatie in je leven of een ervaring die je maar moeilijk kunt verwerken.

Worden je darmen uit je lichaam gerukt, dan heb je het gevoel dat je gedwongen wordt om door te gaan na een heftige ervaring. Je bent er nog niet klaar voor.

Darten

Droom je dat jij of iemand anders aan het darten is, dan staat dit voor een kwetsende opmerking die iemand heeft gemaakt.

Deze droom kan ook te maken hebben met het nastreven van je doelen.

Gooi je een dart in de roos, dan symboliseert deze droom het bereiken van je doelen en je ondernemende houding.

Das (dier)

Een droom over een das symboliseert je doorzettingsvermogen en je uiteindelijke overwinning.

Een das in je droom kan ook staan voor weloverwogen assertiviteit. Je kiest bewust waar je de strijd over wilt aangaan en wat je wilt laten zitten.

Das (kleding)

Droom je dat je een das draagt, dan staat dit voor warme relaties en bescherming.

Een das die ergens ligt symboliseert geld, overvloed en zekerheid.

Verlies je een das, dan staat dit voor een onachtzame houding t.o.v. geld.

Deze droom kan ook betekenen dat iemand weggevallen is waar je op kon rekenen.

Deadline

Droom je over een deadline, dan kan dit staan voor zorgen die je hebt over een huidige taak of project. Stel het niet langer uit en schakel indien nodig een tandje bij of roep hulp in.

Mis je in je droom je deadline, dan ben je bang dat je tekortschiet en je beloftes niet waar kunt maken.

Je vindt het eng om een kans te grijpen of je voelt je nog niet klaar of geschikt voor je huidige omstandigheden.

Debat

Een droom over een debat betekent dat je een intern conflict of een onopgelost probleem in je leven probeert op te lossen.

Kijk naar de personen en het onderwerp voor een betere duiding van je droom. Hoe verhoudt dit zich tot aspecten van jezelf of personen in je leven?

Een debat kan ook staan voor een betweter in je omgeving of aangeven dat je je zelf betweterig gedraagt. Probeer eerst echt te luisteren naar de ander.

1 2 3 9

Contact

 

 

Heb je een vraag, opmerking of wil je gebruik maken van één van mijn diensten?

Vul dan je contactgegevens in in het onderstaande formulier.