Droomsymbolen

Zoek je droomsymbool op voor de betekenis van je droom. Kom je er zelf niet uit? Laat mij dan een helderziende droomduiding voor je doen.

Droomsymbolen

Droomduiding

Heb je een bijzondere droom gehad en wil je weten wat je onderbewuste je met deze droom wil vertellen? Laat mij een helderziende droomduiding voor je doen.

1 2 3 11

Gaatje

Heb je een gaatje in je tand, dan staat dit voor iets of iemand waar je een zwak voor hebt of die je zwakke plek is. Je geeft meer toe dan goed voor je is.

Zie ook Tanden

Gang

Een gang staat voor spirituele groei en leren.

Droom je over een gang, dan kan dit ook staan voor keuzes en mogelijkheden.

Als je door een lange gang loopt, dan kan dit ook je frustratie symboliseren over je poging te ontsnappen aan een terugkerende situatie.

Zie ook Huis

Gans

Een gans in je droom staat voor domheid en domme dingen doen.

Ook kan een gans staan voor voorspoed en overvloed.

Ganzenveer (pen)

Een ganzenveer staat in je droom voor iets waar je aan werkt of wat je probeert te bereiken, maar wat je misschien niet op de meest handige of effectieve manier aanpakt.

Gapen

Wanneer je droomt dat je gaapt, dan staat dit voor verveling en ongeïnteresseerdheid.

Gapen kan ook staan voor emoties of ervaringen die je aan het loslaten bent.

Garage

Droom je dat je in een garage bent, dan staat dit voor een periode van vervelen.

Je kunt het gevoel hebben dat je geen richting of begeleiding hebt in je leven.

Als je droomt dat je de garagedeur opent, dan heb je ergens een beslissing over genomen.

Sluit je in je droom de garagedeur, dan zet je je eigen wensen en verlangens op een zijspoor voor anderen.

Droom je dat je een auto de garage in rijdt, dan maken de dingen die je bereikt hebt je gelukkig en geven ze je een gevoel van geborgenheid.

Zie ook Auto en Huis

Garnaal

Zie je garnalen in je droom, dan voel je je onderdrukt en onbelangrijk.

Een droom over garnalen kan ook betekenen dat je je een nummer voelt in een grote massa. Je hebt niet het gevoel dat je als persoon gezien wordt en mist een persoonlijke aanpak.

Zie ook Oceaan en Zee

Gaskamer

Als je droomt dat iemand in een gaskamer opgesloten wordt of sterft, dan voel je je op de huid gezeten en onveilig. Je hebt het gevoel dat je niet jezelf mag zijn en niet je eigen keuzes mag maken. Dit zorgt ervoor dat je een stuk van jezelf wegstopt. Hierdoor word je misschien wel gemakkelijker geaccepteerd, maar je wordt er ook ongelukkiger door.

Droom je dat je met succes ontsnapt aan je eigen executie in een gaskamer, dan ontworstel je je aan de druk van anderen en kies je voor jezelf.

Zie ook Concentratiekamp, Holocaust en Oorlog

Gasmasker

Draag je een gasmasker in je droom, dan staat dit voor een zeer ongezonde relatie of persoon die een zeer negatieve invloed op je heeft.

Een gasmasker kan ook verwijzen naar een situatie in je leven waar de sfeer heel slecht is.

Probeer zo snel mogelijk zo veel mogelijk afstand te nemen van deze persoon, relatie of situatie, want je kunt hier niet aan werken om het te verbeteren. En het beïnvloedt je veel meer dan je zelf in de gaten hebt.

Gast

Droom je over een gast, dan staat dit voor iets nieuws in je leven waar je nog aan moet wennen. Hoe je met je gast omging, geeft aan hoe je tegenover het nieuwe staat.

Was je zelf een gast, dan voel je je ergens niet thuis of op je plek. Je voelt je ergens getolereerd, maar niet geaccepteerd of gewaardeerd.

Gat

Een gat in de grond betekent dat je je niet volledig voelt. Er ontbreekt iets belangrijks in je leven.

Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat iemand iets voor je verborgen houdt.

Als je droomt over een gat in de grond, dan kan dit ook staan voor een situatie waar maar geen einde aan komt. Je bent constant bezig om brandjes te blussen en loopt achter de feiten aan. Grijp sterker in, anders krijg je nooit de bovenhand.

Zit er een gat in een voorwerp, dan staat dit voor een teleurstelling of iets wat aan waarde inboet.

Zie ook de betekenis van het voorwerp voor een betere duiding van je droom.

Gazon

Loop je over een groen gazon, dan staat dit voor voorspoed en groei.

Is het gazon dor, dan is er weinig plezier en geluk in je leven. Steek er zelf meer moeite in en probeer jezelf meer open te stellen.

Zie je een groen stuk gazon naast een dor stuk, dan kun je het gevoel hebben dat het gras elders groener is.

Deze droom kan ook staan voor een overgangsperiode.

Zie ook Huis

Geaccepteerd worden

Wanneer je droomt over geaccepteerd worden, dan geeft dit aan dat je problemen hebt met je eigenwaarde en het belangrijk vindt om te voldoen aan andermans verwachtingen.

Als je je in je droom niet 100% geaccepteerd voelt, dan is er in het dagelijks leven een situatie waarin je graag geaccepteerd wilt worden en deel van uit wilt maken.

Als je je wel geaccepteerd voelde, dan is dit een teken dat je zelfverzekerder wordt en dat je je eigen goede eigenschappen herkent.

Geamputeerd

Een droom dat een van je ledematen geamputeerd wordt of dat je iemand met geamputeerde ledematen tegenkomt betekent dat je je afgesneden voelt van een deel van jezelf. Je hebt jezelf geweld aangedaan om maar te voldoen of geaccepteerd te worden, waardoor je het contact met jezelf bent verloren. Mensen kunnen pas echt van je houden als je je ware ik laat zien.

Gebak

Zie of eet je gebak in je droom, dan staat dit voor jezelf dingen toestaan, sensueel genot en tevredenheid. Je geniet van het leven.

Gooi je gebak weg in je droom, dan wijs je genot af. Je bent hard voor jezelf en gunt jezelf geen fijne dingen.

Zie ook Bakken en Bakkerij

1 2 3 11

Contact

 

 

Heb je een vraag, opmerking of wil je gebruik maken van één van mijn diensten?

Vul dan je contactgegevens in in het onderstaande formulier.